Dit evenement is helaas al geweest!

di. 05 maart 2024

Alzheimer Café Peelland

Alzheimer Café

Het thema op dinsdag 5 maart is ‘Vrijheid en veiligheid’.

Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe, vaak onbedoeld met vrijheidsbeperking tot gevolg. Er zijn verschillende vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg, zowel in het verpleeghuis als thuis. Kan dat minder? Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? En wat mag eigenlijk wel en niet van de wet Zorg en Dwang?

Gespreksleider Monique van den Heuvel-Bohnen bespreekt met een ergotherapeut van Zorg in balans de manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden.

Het Alzheimer Café Peelland is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en zorgprofessionals in de Peelregio (Asten, Deurne en Someren). Bijeenkomsten zijn iedere eerste dinsdag van de maand, met uitzondering van augustus. Toegang en eerste consumptie zijn gratis. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Informatie over dit evenement

Aanvangstijd
19:30 uur
Afgelopen
21:00 uur
Toegang
Gratis

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar reservering@kwartierasten.nl of gebruik ons contactformulier. Van 8 juli t/m 18 augustus zijn we geopend van 09:00-17:00. Behalve zondag, dan 10:00-17:00

"*" geeft vereiste velden aan