Van de Klepel tot 't Kwartier

Geschiedenis

Begin 2023 opende een nieuw gemeenschapshuis in Asten met een nieuwe naam: ’t Kwartier. Maar hoe zit het met de geschiedenis van deze plek?

’t Kwartier is gebouwd ter vervanging van het voormalige gemeenschapshuis van Asten: de Klepel. Dit pand met grote zaal werd op 12 februari 1966 geopend ter vervanging van het verouderde Patronaatsgebouw. Het was destijds met name bedoeld voor toneelvoorstellingen. Deken van Pelt opende het pand door te bepalen dat het gebouw moest ‘dienen als onderdak voor het rijk geschakeerde organisatieleven, als ruimte voor culturele manifestaties, als tehuis voor georganiseerde en vrije jeugd’ (bron: Asten 800, p. 212).

Een nieuw gebouw

‘t Kwartier hecht veel belang aan deze waarden, bijvoorbeeld door het huizen van een grote hoeveelheid Astense organisaties en verenigingen. We willen hier echter nog een aantal sociale voorzieningen aan toevoegen. Wil je meer weten over dit vernieuwde gemeenschapshuis? Klik hier!

Foto: Siris / Rob Fritsen

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar contact@kwartierasten.nl of gebruik ons contactformulier. Wij zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 23:00 uur.

"*" geeft vereiste velden aan