Het verhaal achter de naam

Met de komst van een nieuw en vernieuwd gemeenschapshuis in Asten was één ding vrij snel duidelijk: er moest een nieuwe naam komen. De Klepel, de naam van het oude gemeenschapshuis, dekte niet meer de lading van een nieuw gebouw waarin zoveel gebruikers, evenementen en faciliteiten werden gehuisvest. Hoe en waarom is de naam “’t Kwartier” ontstaan?

Het begin

Hoe kom je als bestuur nou aan een nieuwe naam voor zo’n belangrijk en centraal gebouw in Asten? Het begin was snel gemaakt: we wilden de Astenaar de kans geven om goede ideeën in te sturen. De vraag werd uitgezet en de reacties bleven niet uit: we ontvingen maar liefst 223 inzendingen! Genoeg opties, zou je zeggen. Appeltje eitje! Een keuze maken was helaas een stuk moeilijker dan van tevoren gedacht.

Elementen van een goede naam

Daarom hebben we gekeken naar de overkoepelende elementen die we in al die namen terugzagen: gewoon, gezellig, toegankelijk, vrolijk, verbindend en behulpzaam. Zo heeft iedere inzending uiteindelijk bijgedragen aan de nieuwe naam. Aan de inzendingen konden we zien dat de link met Asten als klokkendorp heel belangrijk was. We waren alleen op zoek naar een iets modernere naam. Maar, ook weer niet té modern: we zijn gewoon in Asten. Daarnaast vinden we het belangrijk om uit te stralen dat het nieuwe ‘Huis van Asten’ een veilige haven voor iedereen is: ’t Kwartier!

’t Kwartier

Deze nieuwe naam verbindt veel elementen die we belangrijk vinden voor het nieuwe gemeenschapshuis: ’t Kwartier verwijst ten eerste naar een klok, maar niet té direct. Daarnaast is een kwartier een huisvesting, dat klinkt als een veilige basis. Zie het als het hoofdkwartier van Asten dat mensen verbindt. Met ’t komt het Brabantse en het gewone terug. ’t Kwartier is de veilige thuishaven van Asten!

Foto: Siris / Inge Verbeem

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur dan een e-mail naar contact@kwartierasten.nl of gebruik ons contactformulier. Wij zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 23:00 uur.

"*" geeft vereiste velden aan